Mogen we even aan jullie voorstellen? De solisten van 18 oktober 2014!

Op zaterdag 18 oktober 2014 is theatershow ‘ONE’ een feit. In een praktisch uitverkochte kleine zaal van Kunstmin zetten we als De Donuts onze eerste stappen in de schouwburg. En hoe bijzonder is het dan, dat twee fantastische solisten zich vrij hebben gemaakt om er samen met ons een geweldige avond van te maken. Hoog tijd om ze aan jullie voor te stellen.

Ack van Rooyen
Een legende op flügelhorn en trompet. Ack van Rooyen werd al op heel jonge leeftijd geïnspireerd door de muziekstijl Bebop. Nadat hij in 1949 “cum laude” afstudeerde aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag bracht hij samen met zijn broer Jerry en pianist/trompettist Rob Pronk een bezoek aan New York waar ze de grote jazz helden op 52nd Street beluisterden. Terug in Nederland vormden de Van Rooyen’s een jazzband met o.a. pianist Rob Madna, genaamd ‘Boptet’.

Ack van Rooyen speelde o.a. bij het: Gelders Orkest, Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra,  Metropole Orkest, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband.
Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning Orsted Petersen. Ack van Rooyen was mede-oprichter van het “United Jazz & Rock Ensemble” en vormde jarenlang een duo met pianist Jörg Reiter. Hij was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofdvak docent jazztrompet. Hij geeft workshops en concerten door heel Europa.

Ack zal tijdens ‘ONE’ opnieuw iedereen versteld laten staan van zijn ongelooflijke talent. Zijn liefde voor muziek heeft hij in de jaren over mogen brengen op talloze muzikanten. En dat hij daarin heel goed is geslaagd, bewijst onze tweede solist van de avond.

Ack van Rooyen

Nanouck Brassers
Nanouck studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij Jazz en Klassiek volgde en lessen volgde van o.a. Ack van Rooyen en Peter Masseurs.

Al vanaf zijn studententijd heeft Nanouck een vaste positie bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij speelt niet alleen in het orkest, maar maakt ook deel uit van het Dansorkest en het Combo, waar hij overigens piano speelt en drumt. Ook in het Rotterdams Koperkwintet vindt hij zijn plaats.  Zijn werk brengt hem over de hele wereld en als solist op trompet en flügelhorn speelde en speelt hij met talloze vooraanstaande orkesten.

Hij wordt veel gevraagd voor workshops en inmiddels is hij ook druk met het schrijven en arrangeren van muziek.

Nanouck is vanaf het allereerste moment vriend van De Donuts. Regelmatig komt hij langs tijdens repetities om de muzikale puntjes op de ‘i’ te zetten en te luisteren naar de speciale arrangementen die hij voor ons schrijft.

Nanouck-Brassers

Met deze twee fantastische solisten op het programma, kan de avond niet meer stuk en we hopen dat jullie net zo muzikaal geprikkeld worden als wij dat inmiddels al zijn. Wij hebben er in ieder geval ongelooflijk veel zin in.

Tot zaterdag 18 oktober in Kunstmin!