Donuts On Stage 2014

Zowel de voorbereidingen als de avond zelf zijn beide momenten waar we als band ieder jaar weer naar uitkijken. In de aanloop naar de Donuts On Stage 2014 zijn bijna alle arrangeurs langs geweest om ons verder op weg te helpen. Het is altijd erg leerzaam en leuk om van zulke muzikanten kritiek mee te krijgen waar we verder mee aan de slag kunnen.

In de week voor de Donuts On Stage konden we weer volledig gebruik maken van de Businessclub waar het feest is gehouden. Het is altijd prettig om weer eens gespeeld te hebben in de ruimte waar het moet gebeuren en uiteraard konden we hier op het gemak de boel opbouwen en verder aakleden. Op de laatste repetities kregen we versterking van Werner de Velde die het aanvullende percussion/latin spul op zijn rekening nam. Dit was een verrijking van het geheel en voelde voor ons als slagroom op de taart. Tijdens de soundcheck in de middag werden de steeldrums nog toegevoegd aan het geheel. Hulde voor deze toppers om het op deze manier te kunnen realiseren. Nu was het plaatje compleet en kon de avond beginnen.

Om 21.00 was de zaal open en dat was tevens het moment waar de eerste mensen binnen druppelde. Het is leuk te zien dat het publiek (jong, oud en daartussen;)) zich met elkaar mengt op een avond als deze. Rond 22.00 was de zaal tot de nok toe gevuld en voor ons het moment het podium op te duiken. Het startte met een lekker drumintro gevold door de bekende tune “RIO”. De sfeer zat er gelijk goed in en het publiek deed het fantastisch mee! De kop was er af en de eerste set verliep lekker tot de pauze.

Na de pauze was het tijd voor de Gouden Donut. De prijs waar natuurlijk iedereen jaloers op is! Deze ging uit naar Frederike Roozen-Slieker. Zij heeft het afgelopen jaar veel voor ons betekend op het gebied van beeld/video/website etc. Wij zijn haar hier enorm dankbaar voor en daarom deze te gekke gouden Donut. Aansluitend ging de tweede set van start. Het was goed merkbaar dat de sfeer in de zaal nog wat verder opgeschroefd was. Uiteraard hebben we in de pauze ook even mee geproost met iedereen. Verder in deze set kwamen de steelpannen het podium op. Nu was het Braziliaanse feestje echt compleet. Top hoe deze mannen het plaatje nog meer compleet wisten te maken. Richting het einde kwam de zangeres Suzanne van de Velde het podium op om te vlammen met de “Suzanne Estefan Medley” die later in dit nummer ook nog eens door de steelmannen werd aangevuld. Het feestje was compleet. We sloten af met het bekende deuntje van de Steelpannen “fruit basket” en gaven daarna het stokje over aan DJ Erik van Loon om de avond verder te vullen met de bekende Braziliaanse topmuziek/dansmuziek. Dit heeft hij meer dan geweldig gedaan want de tent ging helemaal los.

 

Wij als Donuts zijn iedereen enorm dankbaar voor zijn/haar komst. Dit is waar wij het voor doen en hopen jullie graag snel weer te treffen!

Een bijzonder dankwoord voor:

–          Mensen van FC Dordrecht

–          Arrangeurs

–          Gastoptredens

–          En uiteraard het gehele publiek

 

Tot volgend jaar!!