De Donuts in het voorprogramma van Mnozil Brass

13 Mei hadden we met De Donuts de eer om wederom in het voorprogramma te mogen spelen van Mnozil Brass. Donderdag (11 mei) mochten we dit ook al in Hoogeveen in theater de Tamboer. Het is geweldig om in een grote zaal te mogen spelen waar iedere stoel bezet is. Zaterdag was het dan zo ver om in de Doelen te mogen spelen. In de middag was er gelegenheid om aan de zaal te wennen door daar wat nummers te spelen. Het is werkelijk fantastisch hoe de akoestiek van deze zaal is en al zeker indrukwekkend gezien het aantal stoelen. De zaal is enorm en iedere hoek wordt bereikt met geluid door de geweldige bouw van deze zaal.

Na de “soundcheck” is er even wat gegeten en hebben we ons opgemaakt voor het eerste optreden wat we mochten verzorgen in de hal bij binnenkomst. De entree was erg creatief neergezet door wat circus acts die plaats vonden bij de ingang. Het aantal mensen wat binnen kwam was enorm en dit maakte het eerste half uur spelen al erg bijzonder vanwege de grote belangstelling. Stiekem was het ook wel prettig daar te kunnen spelen zodat de grootste druk van de ketel af was gezien we nog in de grote zaal mochten spelen.

Nadat iedereen plaats had genomen in de zaal mocht het echte feest beginnen. Ons programma van ongeveer 20 minuten werd afgetrapt met wat signaaltjes waar het publiek al direct fantastisch op reageerde. Nadat we allemaal op het podium waren aangekomen hebben we de act geopend met Star Wars. Het is machtig als 2000 man zo enorm enthousiast reageert na het spelen van een nummer. Tevens brachten we een stuk van Chuck Mangione en eindigde met You’ll never walk alone dat werd gezongen door onze eigen opera zanger Misha Uhlen.

Wij willen Ton Ipskamp in het bijzonder bedanken die deze geweldige kans heeft doen realiseren. Hij is de man Die Mnozil Brass naar Nederland heeft gehaald en ons hierbij heeft betrokken. Het was een onvergetelijke ervaring voor ons als Donuts en hopen uiteraard velen terug te kunnen zien in de toekomst.